Categorieën
Persbericht van de dag

6 Redenen waarom je moet kiezen voor een gietvloer

Ben je op zoek naar een geschikte vloer voor je interieur? Kijk eens naar de voordelen van een Van Hollandse Bodem gietvloer:

Plaatsing en onderhoud
Een prettig voordeel van gietvloeren is het onderhoudsgemak. Je hebt immers geen last van voegen waar vuil tussen kan komen. Een ander belangrijk voordeel is dat je achteraf niet hoeft te egaliseren. Je kunt een gietvloer gewoon over het vloeroppervlak gieten. De plaatsing van een tegelvloer bijvoorbeeld is in dit opzicht complexer, aangezien je de ondergrond moet voorbereiden en de tegels moet verlijmen met het bijkomende voegwerk.

Toepassing
Gietvloeren hebben veel toepassingsmogelijkheden, van particulier tot industrieel. Ze kunnen in nagenoeg alle ruimtes van een woning gelegd worden, zoals in de badkamer of, in bepaalde omstandigheden, ook buiten. Een ander voordeel van gietvloeren is dat je ze bijna allemaal kunt combineren met vloerverwarming.

Naadvrije uitstraling
Door de naadvrije uitstraling geven gietvloeren een strakke en moderne look in je interieur. Daarnaast kunnen ze gelegd worden in vele kleuren, zodat je een gietvloer mooi kunt laten aansluiten bij het karakter van je woonstijl. In combinatie met vloerverwarming is een gietvloer een comfortabele ervaring.

Waterdicht
Het merendeel van de gietvloeren is waterdicht. Dat maakt ze gelijk geschikt voor ruimtes die bloot worden gesteld aan veel vocht, zoals de badkamer.

Prijs
Natuurlijk vormt de prijs een belangrijk criterium bij de vergelijking van verschillende vloeren. Voor de meest bekende gietvloeren epoxy en polyurethaan kun je prijzen verwachten tussen de 70 en 80 euro per m2.

Open effect
De vloer is vaak bepalend voor de inrichting van uw woning. Een gietvloer is naast laminaat, tegels of tapijt een van de vele mogelijkheden om een vloer in uw huis aan te leggen. Anders dan bij de meeste vloerbedekkingen wordt er bij een gietvloer een open effect gesuggereerd omdat alle ruimtes naadloos in elkaar overgaan. De vloer straalt hierdoor een mooie eenheid uit.

Schoonmaak
Het gemak waarmee je een gietvloer schoonmaakt, komt natuurlijk enorm goed van pas in de keuken. Waar tomatenspetters in bijvoorbeeld een houten vloer trekken, heb je een egale gietvloer in een mum van tijd schoongeveegd. Zo zorgt een gietvloer ervoor dat je een hele onderhoudsarme woning creëert (bron: Jongesenioren.nl).