Categorieën
diensten Persbericht van de dag

Graveer- en lasertechniek: een procestechniek in opmars.

Brown Tree Husk With Heart in Close-up Photo

Lasergraveren is een deugdelijk proces wat veel gebruikt wordt in de fabrieksindustrieën voor het merken en graveren van gereedschappen, bedrijfsonderdelen, producten en diverse andere toepassingen. Maar het is pas sinds kort door start-ups aangenomen als een service voor eindgebruikers en het grote publiek.

Wat is lasergraveren?

 

Lasergraveren is een proces dat lasertechnologie gebruikt om materiaal te graveren, te snijden of te merken door een intense laserstraal. Conventioneel wordt graveren uitgevoerd door een roterende “snijder-cutter” oftewel een frees. Deze raakt het oppervlak van het te graveren object aan om zo een aanduiding te maken. Deze typen graveermachines hebben een nauwkeurigheid van 0,5 – 1 mm en een graveer beperking die afhankelijk is van het formaat frees.

Bijkomstigheid is dat, hoe kleiner de snijplotter, hoe langzamer de machine moet bewegen om schade aan het werkstuk en frees te voorkomen. Ook de frees moet regelmatig vervangen worden door slijtage. En dit is waar lasergraveren in uitblinkt, de machine werkt veel sneller met praktisch geen slijtage.

Lasergraveren: een opkomende markt om “items” te personaliseren.

Een andere opkomende ontwikkeling in de lasergraveer industrie is het personaliseren van producten. Door dat je het vermogen hebt een product voor je eindgebruiker te personaliseren voegt het een extra waarde toe aan het product dat je aanbiedt, zoals logo’s op relatiegeschenken, promotieartikelen, visitekaartjes die van kunststof of hout zijn, etc. Iets wat over het algemeen niet zo makkelijk gedaan kan worden met andere kenmerk technologieën. Het lasergraveren zorgt ervoor dat nog veel meer materiaal kunnen worden bewerkt dan vroeger.
Verschillende materialen

Een lasergraveermachine kan gemakkelijk materiaal bewerken, insnijden of graveren, zoals staal, aluminium, messing, hout, papier, karton, gecoate metalen en nog veel meer. Het feit dat het laserproces het product niet fysiek aanraakt, zorgt ervoor dat kleine complexe producten zoals papier, polyester, roestvrijstalen plaatjes, Troglass/acrylaat materialen en meer, snel en met grootte precisie kunnen worden verwerkt zonder het materiaal te beschadigen.

Het mooie van lasertechnologie is dat er steeds meer potentie valt te halen uit deze techniek. Grotere en betere ontwerpen worden dagelijks door laser operators over de hele wereld gemaakt. Gravure85 drukt een stempel op je ideeën.