Categorieën
diensten

Hoe goed kennen wij ons Engels?

Text on Shelf

De Engelse taal is niet meer weg te denken uit de samenleving. Het is dé taal die grenzen laat vervagen. Uiteraard beheerst de ene persoon de Engelse taal net iets beter dan de andere persoon. Er is ook nog onderscheid te maken tussen bedrijfstechnisch Engels of basis Engels.
Feit blijft dat we er niet meer omheen kunnen.

Engels op de basisschool

Vroeger sprak maar een handje vol mensen de Engelse taal en werd dit zeker nog niet aangeboden op de basisschool. Dat is tegenwoordig wel anders. Onze kinderen groeien met de taal op. Ze krijgen het op school aangeboden, om onbewust ook tijdens het gamen, televisie kijken of internetten tegen het Engels aan te lopen.
Het zal je echt verrassen hoeveel Engels er op een dag voorbij komt. Daar pikken we uiteraard allemaal iets van mee.

Het niveau waarop er Engels gesproken wordt verschilt echter nog wel van elkaar. Jezelf redden in het buitenland is natuurlijk prettig. Je hoeft ook niet perfect Engels te kunnen om je, als toerist, te uiten in het buitenland. Met wat gebarentaal red je jezelf wel. Anders wordt het als je veel in het buitenland bent of het Engels nodig hebt voor een bedrijf. Een slimme ondernemer bijvoorbeeld zorgt er altijd voor dat hij zich internationaal kan oriënteren op een professionele manier.

Het verschil tussen de basisvaardigheden en dat wat je nodig hebt voor het bedrijfsleven

Basis Engels is niet voldoende als je een bedrijf hebt of in dienst bent van een bedrijf waarvoor je vaak in het Engels moet communiceren. Heel professioneel is het namelijk niet om met handen en voeten duidelijk te maken wat je nu precies bedoelt.
Beheers je enkel maar de basisvaardigheden en heb je meer nodig, dan is een cursus absoluut aan te bevelen. Op die manier school je jezelf bij, kom je professioneel over en ben je lang zo onzeker niet als je plotseling over moet gaan op het Engels.

Cursussen op maat zijn er genoeg te vinden. Kies er eentje die aansluit bij wat jij nodig hebt. Wil je enkel je Engels wat verbeteren tijdens je vakanties, dan volstaat een cursus Engels voor gevorderden al wel. Heb je met veel buitenlandse contacten te maken dan is het een investering om je met technisch Engels te scholen.

Kennis is zekerheid en professionaliteit

Het hebben van de juiste kennis staat garant voor zelfverzekerd overkomen en dit resulteert zich weer in professionaliteit.
Maak het jezelf niet te gemakkelijk en schuif het zeker niet op de lange baan, want zoals al is verteld. Het Engels is niet meer weg te denken uit de samenleving. Heb je het nu niet nodig, dan wellicht volgend jaar.