Categorieën
diensten

5 handige cursussen voor ieder bedrijf

Two Books Beside Two Chalks

Om je bedrijf en je werknemers verder te ontwikkelen en naar een hoger niveau te brengen, zijn cursussen en opleidingen een handig hulpmiddel. Wij hebben alvast 5 interessante cursussen voor je uitgezocht die een impact kunnen geven aan jouw bedrijf.

1. Timemanagement en stresshantering
Een cursus timemanagement en stresshantering is een van de populairste cursussen bij bedrijven. Dit komt omdat het zowel interessant is voor werknemers die zelf minder stress willen tijdens het werken, als voor werkgevers die willen dat hun personeel zo efficiënt mogelijk werkt en goed met hun tijd om gaat.

2. Omgaan met emoties en conflicten
Als er bij jou op kantoor af en toe conflicten zijn of er ontstaan lastige situaties door werknemers die hun emoties niet durven uit te drukken, is deze cursus misschien een goed idee. Wanneer iedereen beter omgaat met zijn emoties en deze op een respectvolle manier kan uitdrukken, zullen er automatisch minder conflicten ontstaan en wordt je werkomgeving veel aangenamer.

3. Verandermanagement
Voor bedrijven die in een transitie of verandering zitten, kan het vaak interessant zijn om een cursus Verandermanagement te overwegen. Door deze cursus te volgen gaan grote interne veranderingen veel vlotter. Indien je deze cursus wilt volgen, kan je altijd terecht bij Plan B.

4.Verkoopsvaardigheden
Je zou denken dat een cursus verkoopvaardigheden enkel geschikt is voor werknemers op de verkoopafdeling. Echter is deze cursus geschikt voor werknemers in elke tak van het bedrijf. Want zelfs al bijvoorbeeld IT-medewerker kan het handig zijn om over verkoopvaardigheden te beschikken wanneer je je baas moet overtuigen om een bepaalde investering te doen of van richting te veranderen. En natuurlijk komt dit ook van pas de volgende keer dat je over je salaris gaat onderhandelen.

5. Veiligheid
Bedrijven in de industriële sector hebben vaak nood aan andere cursussen dan bedrijven die administratieve diensten aanbieden. Zo is een cursus veiligheid noodzakelijk om het aantal bedrijfsongevallen te verminderen en een veiligere werkvloer te creëren. Indien je in nood bent voor industriële of zelfs uitgebreide cursussen zoals het VCA examen, kan je altijd terecht bij KAP Opleidingen.