Categorieën
Huis en Tuin

Jouw gras is altijd groener

Een grasveld is heerlijk om te hebben maar het vereist wel enige verzorging. Gras groeit vanzelf, maar het is mogelijk om een aantal omstandigheden te verbeteren of in vorm te houden. Hoe groter het grasveld, des te meer er moet worden gemaaid. Of het nu om een klein of een groot grasveld gaat, maaien hoort erbij. Van zeis tot aan zitmaaier, er zijn verschillende manieren om een grasveld te lijf te gaan. Maar gemak dient de mens en een elektrische maaier is natuurlijk een uitkomst. Het handige is dat maaimachines een opvangbak hebben zodat er niet meer hoeft te worden geharkt.

Voeden, maaien en prikken

Drie keer een grasveld bemesten per jaar is goed. Zomer, winter en najaar zijn de momenten om het gras bij te voeden en er lief tegen te praten. De extra voedingsstoffen zijn goed voor de groene kleur van het gras en maken de bodem weer klaar voor de komende winter. Om de zoveel tijd het gras op de juiste hoogte maaien en het onkruid weghalen geeft gras weer zuurstof zodat het mooier kan groeien. Het prikken van kleine gaatjes in het gazon zorgt ervoor dat er in de bodem ook meer zuurstof komt wat gunstig is voor de wortels en voor de afwatering.

Een groot grasveld

Wanneer een grasveld te groot is om handmatig te maaien moet er iets groters worden aangeschaft. Een zitmaaier biedt vele voordelen die het werk zeker vergemakkelijken op een groot terrein. De machines zijn makkelijk te besturen, werken snel en zijn comfortabel, want het werk wordt zittend verricht. Net zoals bij elke grasmaaier zijn de grote messen ook in hoogte verstelbaar en ook op ongelijk terrein kan een zitmaaier zijn werk doen. Gazononderhoud is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Onderhoud, brandstof en een stallingsplek is wat een zitmaaier nodig heeft om verder het werk altijd goed te kunnen doen.

Gazononderhoud is een dankbaar karwei, want met het toepassen van de juiste verzorging is een groen grasveld in jouw tuin zo gecreëerd.