Categorieën
Persbericht van de dag

Het gemak van PLA filament

Werken met PLA filament staat vooral voor gemak in het 3D printen. Dit is te danken aan het feit dat het voor allerlei soorten ideeën is toe te passen. Daardoor komt het terug bij particulier gebruik, zakelijk gebruik en in industriële toepassingen. Het is fijn dat het materiaal zo gemakkelijk aan te passen is en je er dus precies mee kunt maken wat je voor ogen hebt. De meeste kenners zullen PLA dan ook altijd aanraden om mee te werken. Het geeft je de zekerheid dat je alles uit je mogelijkheden kan halen als je print.

Wat is PLA eigenlijk?


PLA filament is de afkorting voor Poly Lactic Acid. Dit is een materiaal dat duurzaam is en als kunststof gebruikt kan worden. Daarmee kan je dus direct ook en misverstand uit de weg helpen. Het is namelijk geen plastic, maar wel een goed alternatief voor plastic. Het gebruik van PLA is ook aantrekkelijk omdat het in allerlei soorten printers kan en je dus weinig nodig hebt om ontwerpen te maken waar je mee aan de slag kunt gaan. Het is duurzaam als materiaal. Ook is het biologisch afbreekbaar. Dit zijn allemaal sterke voordelen van het materiaal.

De vele verschillende soorten


PLA filament komt in allerlei verschillende soorten. Het is bijvoorbeeld een materiaal dat ook in versterkte vorm te krijgen is. Daarnaast komen er ook steeds meer varianten op de markt waarin de zwakke punten zijn aangepakt. Zo zijn er soorten die uv-resistent zijn. Ook zijn er soorten die wat beter tegen hoge temperaturen kunnen. Ook is het in allerlei kleuren en met allerlei effecten te krijgen. Het voordeel van al deze ontwikkelingen is dat PLA daardoor voor allerlei toepassingen bruikbaar is. Dat maakt het alleen maar nog gemakkelijker om te maken wat je wenst te maken

Zelf aan de slag gaan


Wanneer je zelf wilt gaan 3D printen, dan is het werken met PLA filament zeker aan te raden. Je hebt er niet veel meer voor nodig dan een simpele 3D printer. Je kunt het laten hechten aan vrijwel elke oppervlakte. Ook is het zo dat er geen heated bed voor nodig is. Al deze pluspunten dragen bij aan het gemak in gebruik. Het materiaal is gemakkelijk te vormen en zal niet vervormen op een later moment. Wanneer je goed advies inwint over de verschillende soorten die er zijn, dan wordt het wel heel gemakkelijk om alles goed te verzorgen.