Categorieën
Persbericht van de dag

Verschil tussen een gietvloer en een coatingvloer

Verschil tussen een gietvloer en een coatingvloer

Het gros van de mensen denkt dat een coatingvloer en een gietvloer gelijk zijn. Echter dat is niet helemaal waar. Deze twee woorden – coatingvloer en gietvloer – worden namelijk dikwijls met elkaar verward. In dit artikel wil ik u meer gaan vertellen over het verschil tussen een coatingvloer en gietvloer. Dit artikel kan zeker boeiend zijn als je nog twijfelt tussen een giet- en coatingvloer.

De toplaag van een coatingvloer is dunner

Op het eerste oog zie je wellicht weinig verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer. Een coatingvloer heeft dezelfde voordelen als een gietvloer. Zo is het eenvoudig bij te houden, kun je het gemakkelijk schoon maken en heeft het een moderne uitstraling. Het grote verschil is dat de toplaag van een coatingvloer dunner is dan die van een gietvloer. De laag van een vloercoating is meestal niet dikker dan 1 mm. In de basis is het mogelijk om een vloercoating aan te brengen op de gietvloer.

De voordelen van een coatingvloer

Het belangrijkste voordeel van een coatingvloer is dat het er erg mooi uit ziet. Bovendien geeft het een stukje extra pantser. Door een coatingvloer beschik je over een bijzondere uitstraling, omdat de samenstelling door de coating zichtbaar blijft. Om het verschil met eigen ogen te aanschouwen advies ik je aan om b.v. een showroom te bezoeken. Die zijn er genoeg en bij de meeste bedrijven kun je komen kijken op afspraak. Wil je meer weten? Kijk dan eens op onze website. Hier vind je veel info over gietvloeren in het algemeen en tevens is het mogelijk om een afspraak te maken. Tevens kun je een offerte aanvragen via de internetpagina.

Een coatingvloer kost minder dan een gietvloer. Dat komt doordat de grondstoffen welke gebruikt wordt veel lager is bij een vloercoating dan bij een gietvloer. Eveneens zit er minder manuren in het aanbrengen van een vloercoating dan bij een gietvloer. Aan de andere kant is de toekomstbestendigheid en slijtvastheid van beide vloeren verschillend; de gietvloer zal een langere levensduur hebben in vergelijking met een vloercoating die daarom meestal na enige jaren opnieuw vernieuwd moet worden.

Alternatieven

Behalve gietvloeren en coatingvloeren, zijn er ook nog epoxyvloeren, bedrijfsvloeren en ucrete vloeren. Voor meer informatie bezoek de website van Kornuyt.