Categorieën
diensten

Wilt u uw boot stallen of niet?

Wanneer de winter weer begint komt u vaak voor een dilemma te staan, wilt u uw boot stallen of niet? Een aantal boten kunnen prima in het water blijven maar het is verre van bevorderlijk. Een paar maanden in de kou, ijs, regen en wind kunnen flink voor beschadiging zorgen aan uw boot. Daardoor heeft u in het voorjaar extra werk om uw boot vaarklaar te maken. Bij winter wilt u vaak uw boot zo snel mogelijk uit het water hebben en bij mooi weer het liefst in het weer, wij raden vaak een flexibele bootstalling aan. Zo kunt u vaak 7 dagen per week bij uw boot terecht en vaak hoeft u ook maar minimaal een week te huren.

Voordelen van het stallen van uw boot

Veel bedrijven bieden verschillende opties aan, vaak zijn er onderdelen die elk bedrijf verzekerd. Hier noemen we er een aantal op:

–           In / uit het water

Veel stallingen liggen aan het water waardoor het gemakkelijk is uw boot in of uit het water te halen, de bedrijven doen dit vaak ook voor u waardoor u gemakkelijk en snel weer op het water kunt varen.

–           Verzorgd

In opslag ruimtes van stalling worden vaak geen werkzaamheden uitgevoerd, daardoor blijven de stallingen en uw boot schoon en stofvrij.

–           Beveiligd

Vaak is een bootstalling goed beveiligd, vaak zit er om het volledige terrein een hek en verschillende veiligheidsmaatregelen. Overdags is er vaak personeel aanwezig en wordt ’s nachts het terrein afgesloten.

–           Onderhoud

Veel bedrijven bieden ook onderhoud aan voor uw boot, ze zorgen ervoor dat na de winter u meteen weer van start kunt gaan in het voorjaar om te varen. Vaak kunt u via de website zien wat voor werk ze aanbieden anders kunt u contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Een aantal tips die handig zijn voordat u uw boot gaat stallen:

–           Maak de boot goed schoon als u hem een lange tijd gaat stallen bijvoorbeeld in een ‘winterstalling’, dit voorkomt namelijk dat vuil gaat intrekken.

–           Dek de boot af middels een dektent of dekzeil

–           Gebruik vochtvreters om vocht in uw boot tegen te gaan

–           Controleer altijd voordat u gaat varen met uw boot of er reddingsvesten, EHBO kist en brandblussers aanwezig zijn.

Bedrijven vergelijken

Als u makkelijk en snel stallingen wilt vergelijken om zo te kijken welke het beste bij u past kunt u gebruik maken van de zoekterm bootstalling op google. Via die manier komt u verschillende bedrijven tegen die stallingen aanbieden voor uw boot, u kunt vaak vrijblijvend contact opnemen voor advies en om de verschillende mogelijkheden te bespreken.